Meubelstoffering

Westmaas is goed in woninginrichting maar daarnaast hebben we ook een afdeling meubelstoffering met eigen werkplaats en atelier. We stofferen de meest uiteenlopende soorten meubelen van modern tot klassiek, van eetkamerstoel tot maatwerk meubelen.

Herstoffering van je meubel is vaak de moeite waard. Het is handwerk en arbeidsintensief maar zorgt er wel voor dat je weer jaren vooruit kan met je favoriete meubel. De kosten voor herstoffering moeten natuurlijk wel in verhouding staan tot de waarde. Denk hierbij aan de aanschaf- of vervangingswaarde. Maar het kan ook zo zijn dat het meubel perfect in je interieur past, onderdeel is van je overige meubilair of een kostbaar familiebezit is. Daarom maken wij altijd kostenloos en vrijblijvend een inschatting van de stoffeerkosten.

Ook voor de stoffering van nieuwe meubels kan je bij Westmaas terecht. Bijvoorbeeld voor kussens voor een tuinbank of andere op maat gemaakte meubelen. Als je plannen hebt op dit gebied, kom dan gerust langs. We denken graag mee om het perfecte eindresultaat te realiseren.

Het herstofferen van meubelen is maatwerk waarbij elke opdracht uniek is. Hoe gaan wij te werk?

Oriëntatie. Als je onze showroom bezoekt maak je kennis met onze collectie meubelstoffen. Op basis van je smaak en het gebruik wordt je geadviseerd bij het maken van de stofkeuze en de keuze voor de overige stoffeermaterialen.

Calculatie. Op basis van de materiaalkeuze en informatie over het meubel maken we een kostenraming. In sommige gevallen aan de hand van het meubel zelf, in de winkel of op locatie. Soms kan worden volstaan met fotomateriaal en/of een schets met maatvoering.

Opdracht. Als we de stoffering uit mogen voeren beginnen we met het bestellen van de materialen. Zodra bepaald kan worden wanneer de stoffering kan worden uitgevoerd nemen we contact op voor een afspraak. Hierbij streven we ernaar dat je het meubel maar zo kort mogelijk hoeft te missen.

Uitvoering. In overleg wordt het meubel zelf gebracht of door ons opgehaald op het afgesproken moment. We gaan er dan direct mee aan de slag tenzij er anders wordt afgesproken.

Op het gebied van meubelstoffering werken we graag met de collecties van Aristide, JAB Anstoetz, Keymer, Kirkby Design, De Ploeg, Romo, Sunbrella, Vyva Fabrics en Warwick. Ook andere merken zijn bij ons op aanvraag verkrijgbaar.

Nieuwsgierig geworden? Bezoek onze showroom in Woubrugge en neem gerust een kijkje in onze stoffeerderij. Je kunt uiteraard ook contact opnemen via telefoon of mail.