Duette & plisse

Als er één vorm van raamdecoratie flexibel en veelzijdig is dan is het wel plissé en het daar van afgeleide Duette®. Het is geschikt voor veel verschillende soorten raampartijen, van rechthoekig tot schuin, en kan worden uitgevoerd met allerlei foefjes die het gebruik nog leuker maken.

Plissé is enkelvoudig doek met een scherpe horizontale vouw waar door het doek in een compact pakket kan worden opgevouwen. Volgens hetzelfde principe maar dan dubbelwandig uitgevoerd is de Duette® ontstaan. Vanwege de isolerende werking van de unieke honingraatstructuur zorgen Duette® shades het hele jaar door voor goede regulering van kou en warmte.

Omdat de techniek van plissé en Duette® zo flexibel is kan het in allerlei vormen worden gemaakt van vrijhangend tot ingespannen en van horizontaal tot zelfs verticaal in bijvoorbeeld lichtkoepels. Het stofpakket kan op verschillende plaatsen worden geopend en gesloten. Dus niet alleen een doek dat van boven naar beneden sluit maar een doek dat ook van boven kan worden geopend terwijl het aan de onderkant gedeeltelijk is gesloten. Zo bepaal je zelf op ieder moment op welke plaats je behoefte hebt aan privacy en lichtinval.

Ook bij plissé en Duette® staat de techniek niet stil. Er wordt continu gewerkt aan verbetering van de systemen en het gebruiksgemak. Een goed voorbeeld zijn de bedieningsvormen Smartcord en Literise die Luxaflex® heeft geïntroduceerd. Bij Smartcord heeft het bedieningskoord een stabiele lengte en door overbrenging is de bediening ook bij grote breedte een stuk eenvoudiger. Bij Literise worden helemaal geen bedieningskoorden meer gebruikt: met een lichte handbeweging zet je het doek in de gewenste stand. Een goed voorbeeld van innovatie.

Wij werken graag met de plissé en Duette® collecties van Luxaflex®, B&C en Multisol.