Gordijnstoffen

De keuze in gordijnstoffen is nagenoeg onuitputtelijk. De stoffen die wij hebben gecollectioneerd is een gebalanceerde mix van stijlen, materialen en speciale eigenschappen.

Stijlen laten zich slechts ten dele in een hokje stoppen. Sommige stoffen zijn heel uitgesproken modern, klassiek of landelijk. Andere stoffen kunnen heel goed worden uitgewisseld tussen de stijlen afhankelijk van de manier van kleurgebruik of manier van verwerken. Het is de wisselwerking van het uiten van je stijl en collectiekennis van Westmaas die de stof met het juiste patroon of de juiste kleur naar voren brengt.

Het materiaal waar een stof van wordt gemaakt is sterk bepalend voor de uitstraling en de manier waarop het gebruikt kan worden. Er is een groot verschil tussen natuurlijke materialen als katoen en linnen en synthetische vezels. Hoe gedraagt een stof zich onder invloed van licht, luchtvochtigheid en bijvoorbeeld in de was? Dit beïnvloedt de keuze en wij wijzen je graag op de materiaaleigenschappen en de invloed op het uiteindelijke gebruik.

Sommige toepassingen van gordijnstoffen vragen om speciale eigenschappen. Bijvoorbeeld de mate van transparantie. Moet het doorzicht zijn? Of mag het alleen licht door laten? Of moet het, bijvoorbeeld op een slaapkamer, juist zo min mogelijk licht door laten? Voor elke ruimte en voor elke toepassing vind je bij ons een geschikte stof.

Wij werken graag met de gordijnstoffencollecties van Van den Acker, Ado, Artelux, Holland Haag, JAB CC, Kijken Kiezen Kleuren, Kobe, Romo, Vadain, Vriesco en Your Edition. Ook andere merken zijn bij ons op aanvraag verkrijgbaar.