Jaloezieën

Met jaloezieën kan je op ieder gewenst moment de ideale mix van lichtinval, uitzicht en privacy controleren. In geopende toestand blijft het zicht naar buiten behouden terwijl je een grote mate van privacy creëert. Met een eenvoudige handeling kan je de lamellen zo draaien dat je de felle zon weert of het zicht naar binnen helemaal blokkeert voor volledige privacy.

In zijn vele verschijningsvormen zijn jaloezieën breed inzetbaar voor verschillende raamtypen. Het eerste onderscheid is dat jaloezieën zowel met horizontale als met verticale lamellen kunnen worden uitgevoerd. Verticale lamellen lenen zich goed voor grote glaspartijen doordat de lamellen net als bij een gordijn naar de zijkant worden geschoven. De lamellen zijn te verkrijgen in textiel, aluminium en kunststof. De nieuwste ontwikkeling is een extra grote lamel van 25 cm die zich meer gedraagt als een paneel maar toch kan kantelen.

Het spectrum aan horizontale jaloezieën is zo mogelijk nog groter. Er is een grote keuze in lamelbreedte, van een geraffineerde 16 mm tot een robuuste 70 mm. Voor elke lamelbreedte zijn speciale uitvoeringen mogelijk waarmee je het gebruik nog beter kan af stemmen op je persoonlijke wensen. Niet alleen praktisch maar ook het aanzien zoals speciale bewerkte lamellen of decoratief ladderband.

Jaloezieën met houten lamellen zijn een klasse apart. Vanwege de natuurlijke uitstraling en robuuste vormgeving zijn goed in te passen in verschillende interieurstijlen. Dat kan varieëren van natuurlijke houtstructuren in een landelijke sfeer tot een strakke hoogglans uni’s in ultra-moderne omgeving.

Wij werken graag met de jaloezieëncollecties van Luxaflex, B&C en Multisol.