Tapijt

Verkrijgbaar in diverse structuren, van verschillende grondstoffen en met een onuitputtelijk kleurenpalet: dat is tapijt. Hierdoor kan je de keuze helemaal afstemmen op de juiste toepassing, stijl en persoonlijke voorkeur.

Het belangrijkste onderscheid in grondstof is natuurlijk en kunstmatig. Natuurlijke grondstoffen als wol, haar, katoen, jute, sisal, kokos en vlas worden volop gebruikt voor de productie van tapijt. Naast hun natuurlijke uitstraling en beleving hebben ze ieder hun eigen specifieke eigenschappen die meer of minder geschikt maken voor een specifieke toepassing. Daarnaast zijn kunstmatige vezels ontwikkeld zoals polyamide, polyacryl, polyester, polypropyleen waarmee de eigenschappen van het eindproduct nog beter kunnen worden beïnvloed. Dit biedt mogelijkheden om tapijt prijstechnisch heel voordelig te produceren of juist heel hoogwaardige eigenschappen te geven om het duurzamer of luxueuzer te maken.

Het ene tapijt is het andere niet. Is het bedoeld voor praktisch en intensief gebruik of is bedoeld voor de optimale beleving van comfort en luxe. Voor zwaar gebruik bestaan er compacte luspoolstructuren, ideaal voor werksituaties of plaatsen waar tapijt zwaar wordt gebruikt. Het andere uiterste is de beleving van de zachtheid van een tapijt met een hoge pool. Elke andere poolstructuur daar tussenin kan je helemaal af stemmen op je eigen stijl: modern, klassiek, landelijk, vintage: voor elk wat wils.

Wij werken graag met de tapijtcollecties van Bonaparte, Desso, Jabo, Nouwens Bogaers, Parade, Smartstrand en Ambiant. Ook andere merken zijn bij ons op aanvraag verkrijgbaar.