Vitrage & transparanten

Glasgordijnen? Vitrage? Inbetweens? Veel benamingen voor stof waar je in meer of mindere mate door heen kan kijken want ze zijn transparant. Het aanbod op het gebied van dit soort stoffen is breed. Traditioneel kennen we vitrage in zijn vele vormen: effen, met structuur, met dessin, met borduursel. Geplooid met lengte tot de vensterbank of tot de vloer. Maar ook met roededoorsteek als vitrageval. Veel soorten en veel uitvoeringen en dat biedt mogelijkheden want de keuze kan volledig worden afgestemd op de wensen.

Een populaire term is inbetween. Dit type kan je omschrijven als tussen vitrage en gordijnstof in. Over het algemeen dus diffuser dan vitrage maar nog steeds doorzichtiger dan een gesloten gordijnstof. Het belangrijkste voordeel van de inbetween is dat je het kan gebruiken als een gordijn zonder dat je de ruimte volledig afsluit: een luchtiger effect met behoud van de acoustische eigenschappen van een gordijn. Wil je een patroon: geen probleem. Wil je glans: is mogelijk. Wil je juist een mat en natuurlijk effect: volop keuze.

Wij werken graag met de vitrage en inbetween collecties van Van den Acker, Ado, Artelux, Holland Haag, JAB CC, Kijken Kiezen Kleuren, Kobe, Romo, Vadain, Vriesco en Your Edition. Ook andere merken zijn bij ons op aanvraag verkrijgbaar.