Sunbrella interieurstoffen outdoorstoffen

Sunbrella Fabrics

De stoffen van Sunbrella komen uit de koker van de Amerikaanse textielindustrieel Glen Raven, opgericht in 1880. Al vanaf het prille begin van de introductie van Sunbrella op de Nederlandse markt verwerken wij bij Westmaas deze stoffen in onze eindproducten.

De garengeverfde acrylvezels waar Sunbrella van wordt gemaakt zorgen voor uiterst degelijke toepassingen, zowel binnenshuis als buitenshuis. Vandaar dat Sunbrella als merk al snel haar intrede maakte in de markt voor maritieme toepassingen zoals bijvoorbeeld bootkappen. De stap naar stoffering was al snel gemaakt waardoor boot- en tuinkussens met dezelfde hoogwaardige eigenschappen konden worden gemaakt.

Wat begon met degelijke uni’s is uitgegroeid tot een breed scala aan stoffen met geraffineerde structuren en dessins. Met name de hoge lichtechtheid en goede reinigingsmogelijkheden maken deze stoffen uitermate geschikt voor outdoor toepassingen, zowel in de boot als in de tuin. Niet langer blinken Sunbrella stoffen uit door hun technische eigenschappen maar juist ook door het decoratieve en luxe karakter.

Sunbrella outdoor fabrics lenen zich perfect voor stoffering van maatwerkstofferingen maar kunnen ook prima worden toegepast als raambekleding. Denk aan gordijnen en vouwgordijnen: alle vormen van raambekleding die vragen om een hoge lichtechtheid en lange levensduur.

Door de jarenlange ervaring die wij bij Westmaas hebben met Sunbrella weten we precies welke stof we moeten gebruiken voor de wensen van onze klanten. En dat houdt niet op bij het product zelf maar ook bij de verwerking ervan tot een perfect eindresultaat.

Onze merken: