Rolgordijnen

Een rolgordijn is in basis een voordelige, eenvoudige en praktische vorm van zonwering. Het kan naar wens worden afgewerkt met accessoires en is ook verkrijgbaar als multifunctioneel dubbellaags uitvoering.

Bij een rolgordijn draait het in hoofdzaak om het doek. Wil je privacy creëren en het daglicht filteren? Dan kies je voor een semi-transparant doek. Als je echt de zon wil weren of inkijk wil vermijden zonder het daglicht te verliezen kan je kiezen voor een gesloten en lichtdoorlatend doek. Om daglicht helemaal tegen te houden zijn er ook nog verduisterende doeken, bijzonder handig op een slaapkamer. Voor alle soorten doeken is er een grote keuze in kleuren, structuren en patronen.

Een bijzonder multifunctionele uitvoering van een rolgordijn is het dubbellaags rolgordijn. Dit bestaat uit twee lagen doek met horizontale banen die afwisselend doorzichtig en dicht zijn. Door de banen voor elkaar langs te laten bewegen heb je op het ene moment privacy en toch uitzicht en op het andere moment volledige privacy en zonwering. Dit rolgordijn heeft bij Luxaflex het Twist rolgordijn, bij Bece het Duorolgordijn en bij Multisol de Multishade.

Naast XL rolgordijnen voor grote afmetingen bestaan er ook mini rolgordijnen speciaal bedoeld voor naar binnen draaiende ramen. Luxaflex heeft hier het Nano rolgordijn voor ontwikkeld. Dit ingenieuze rolgordijntje wordt zelfklevend op het glas gemonteerd zodat je zonder boren of schroeven kunt plaatsen op kunststof, aluminium en houten kozijnen. Ideaal voor draaiende, kiepende en vaste ramen.

Ben je nieuwsgierig naar de toepassingsmogelijkheden van rolgordijnen voor jouw situatie, bezoek dan de showroom voor advies aan de hand van voorbeelden en onze praktijkervaring.

Wij werken graag met de rolgordijncollecties van Luxaflex, Bece en Multisol. In standaard uitvoering, XL, Nano, Twist, Duo, Multishade en Facette shade.